ŠTA JE LASER TAG IGRA?

 

Laser tag igra je spoj visoke tehnologije i sposobnosti dečačke mašte da se ”uskoči” u lik omiljenog akcionog heroja. To je igra veštine i strategije za sve uzraste, koja čini da dete u svakom od nas skače od uzbuđenja. Video igre popout Quake-a, Counter Strike-a i Far Cry-a prenesene su sa monitora vaših računara u stvarnost.

 

LASER TAG – IGRA I OPREMA

 

Laser tag je zabavna i brza igra koja se igra unutar dizajniranih laser arena koristeći laserske puške. Potpuni doživljaj simulacije oružanog sukoba stvaraju zvučni efekti pucanja i punjenja oružja dok menjate okvir ili senzor pogotka koji se oglašava, ako ste manje spretni od svojih protivnika.

Nije potrebna nikakva zaštitna oprema. Puška opremljena infracrvenim laserom ispaljuje laserski zrak u protivnika koji ima poseban senzor na glavi. Taj senzor bežičnim putem prenosi sve podatke na računar (broj ispaljenih ”metaka”, broj pogodaka, broj preostalih života…). Na kraju igre svaki igrač dobija statistiku.

Ideju ove igre prvo je koristila vojska krajem sedamdesetih da bi razvila realniji trening i borbeniji scenario.

 

šta je laser tag igra - arena fun factory

 

LASER TAG – PRAVILA

 

Scenario za laser tag igru može biti različit, pa se samim tim razlikuje broj života, bombi, metkića, šaržera… Ono što vodi tim do pobede je dobro osmišljena strategija. Bitno je da se ispoštuju neka osnovna pravila, a to je da nema fizičkog kontakta i da moraju biti udaljeni 1-2m jedni od drugih.

Okupite ekipu, osmislite strategiju, slušajte jedni druge i pobeda je vaša.

 

šta je laser tag igra - arena fun factory

 

LASER TAG IGRA vs PAINTBALL

Paintball je apsolutni svetski hit među ekstremnim sportovima, ali ima neke nedostatke koji su otklonjeni u laser tag igri.

Laser tag je bezbolna igra zbog čega je pogodnija za mlađe uzraste, a nema straha ni od fleka na odeći. Ova igra privlači mnogo šire tržište mladih koji su zainteresovani za borbene igre koje su igrali na računarima poput Call of Duty, Battlefield i slično.

Naše iskustvo je da ova igra privlači ljude koji uživaju u takmičenju, korišćenju svojih veština i koji su timski nastrojeni. Igrači se posvećuju osmišljavanju strategije i doživljavaju veliki skok adrenalina izbegavajući napade protivnika.

 

šta je laser tag igra - arena fun factory

 

LASER TAG – ZANIMLJIVOSTI

 

Laser tag je mnogo više od igre. Pogledajte zanimljive činjenice o njemu:

  • Sve je počelo kao igra u ,,Zvezdanim stazama’’ 1979. godine.
  • Prva laserska arena bila je inspirisana scenama iz ,,Ratova zveda’’ gde su se Luka i princeza Leja borili sa olujnicima.
  • Nikoga nikada nije pojela ajkula dok je igrao laser tag…nijednu jedinu osobu.
  • Postoji pravi laser tag muzej u Louisvilleu, u Kentakiju.
  • Ova igra je apsolutni hit na dečijim rođendanima, ali i na team building događajima.

 

šta je laser tag igra - arena fun factory

Arena Fun Factory organizuje laser tag igru za decu i odrasle. Posetite nas i uverite se zbog čega je ova igra toliko popularna.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...