Penjanje na veštačkoj steni je vrsta penjanja u kojoj penjač koristi samo ruke i noge, odnosno, samo svoje telo da bi se popeo, pritom koristeći uže da bi se osigurao od pada i povreda. Sportsko penjanje počinje da se razvija sredinom osamdesetih godina kao težnja alpinista da usavrše veštinu penjanja na suvoj steni i savlađivanja teških detalja. Vremenom se razvija u posebnu disciplinu koja počinje da privlači sve veći broj entuzijasta spremnih da se upuste u nadmetanje sa prirodom.

Veštačka stena
Veštačka stena

Uskoro počinju da se prave veštačke stene u zatvorenom prostoru i time oformljuje nova disciplina sportskog penjanja, odnosno boldering, gde penjači mogu da treniraju i za vreme hladnih i nepovoljnih vremenskih uslova. Upravo takvu vrstu stene Arena Fun Factory je pripremila za svoje posetioce. Uz pomoć instruktora možete da osetite lepotu i adrenalin koje pruža ova sportska disciplina. Dođite i upustite se u avanturu koja Vas može odvesti na vrh Sveta!

Naša veštačka stena se sastoji od 8 staza različite težine, koje su obeležene određenim bojama. U zavisnosti od svojih mogućnosti deca će birati lakši ili teži put do vrha. Kako bi penjanje bilo potpuno bezbedno deca dobijaju neophodnu opremu, a naši instruktori ih obezbeđuju sve vreme i pomažu im ukoliko je to potrebno.

Pogledajte i ostale aktivnosti
Arena Fun Factory

Arena No 1

Pogledajte šta još radimo, sigurno ćete naći nešto za vas….