Room escape

Room escape

“Real escape the room game” ili igra bega iz sobe je inventivna i interaktivna igra rešavanja niza zagonetki uživo u kojoj tim pomoću eksperimentisanja sa realnim objektima rešava misteriju i ima zadatak da unutar određenog vremenskog okvira izađe iz sobe. Jedinstvenost ove igre je u tome što se igrači zapravo nalaze fizički unutar priče.

Room Escape je prva kragujevačka real-life igra gde su igrači bačeni u svet zagonetki i tajnih kodova – s tim što ovo nije video-simulacija nego realna soba. Izazov za igrače je realizacija bega iz sobe u borbi protiv vremena tj. sata koji otkucava 60 minuta.

Prva i jedina real-life igra ovog tipa u Kragujevcu nalazi se u šoping centru “Kragujevac Plaza” i rađena je po uzoru čuvenih “Room Escape” igara koje su pravi hit u svetu.

Tim od dva do pet igrača treba da reši niz zagonetki, asocijacija, misterija i mozgalica.

Igra “Room Escape” poznata je širom sveta i ima veoma mnogo varijacija. Igrači moraju da, pomerajući različite objekte, istražujući prostoriju, rešavajući rebuse, pronađu ključ koji će ih voditi dalje kroz zadatke. Logička igra koja zahteva mnogo strpljenja postala je pravi hit u svetu, a igra se i preko računara i androida. Svakim danom se svuda u svetu otvara sve više ovih igara uživo.

Vaša Arena Fun Factory.

'